Pitőr különböző írásai

Pitőr különböző írásai

Rolexfan

avagy egy arrogáns, agresszív ember jellemrajza

2021. május 30. - Pitőr

Internetes barangolásaim során különféle oldalakat, fórumokat is meg szoktam nézni időként. Egy ilyen alkalommal futottam bele a Hölgyek, Urak, Szex topikgyűjteménybe, azon belül is akt, erotikus fotózással foglalkozó topikokba. Semmi problémám azzal, hogy vannak ilyenek, az embereket érdekli a szex, és egy fórum jó lehetőség arc és név nélkül véleményt, vágyakat megfogalmazni, vagy kitárgyalni a szexuális életünket. Már akinek erre van igénye.

Miért szentelek egy egész bejegyzést egy ócska és gátlástalan emberi létformának? Egyszerű: Meggyalázza a fotózást, önmagát felmagasztalja, és képtelen belátni, mennyire rossz és kártékony az, amit művel. Valamint azért, mert rászántam az időt, hogy az OKJ keretében Fotográfus- és fotótermék-kereskedő végzettséget szerezzek, ami adott egy alapot, amire már tudok építkezni, azon igyekezve, hogy minél jobb, minőségibb és igényesebb képeket készítsek.

Rolexfan gyakorlatilag kisajátította magának az akt- és erotikus fotózással kapcsolatos topikokat, és ömleszti fel a fórumokba a közönséges, tartalmatlan és minősíthetetlen amatőr pornóképeit. Nos, ez finoman fogalmazva nem más, mint a fotós szakma meggyalázása. Pláne úgy, hogy Rolexfan mindenkibe beleköt, akinek az álláspontja, véleménye nem egyezik az övével. Mindenkit igyekszik ellehetetleníteni, a moderátorokkal törölteti azokat a véleményeket, amik neki nem tetszőek, mert rámutatnak, hogy nem olyan nagy fotós, mint amilyennek hiszi magát és kiemelik a tudatlanságának és a vizuális környezetszennyezésének az árnyoldalait, hibáit.

Rolexfan semmi mást nem csinál, mint egy nicknév mögé bújva arctalanul ontja magából a vizuálisan igénytelen, olcsó, üres és tartalmatlan pornóképeit. Ez csak azok számára elfogadható „minőségi munka”, akik maguk is ugyanazon a szinten vannak, mint Rolexfan, vagy az általa képviselt „minőségi színvonal” alatt helyezkednek el. Ezek az emberek, akik beérik az ilyen semmitmondó képekkel, amik a nőket meggyalázzák, és leredukálják az elsődleges nemi jegyekre, mint a mellek és a punci, tápláljál Rolexfan egóját, és segítik a világát építeni, melyben ő egy kiváló, megkerülhetetlen fotós, aki a képeivel megreformálta a fotózást, és iskolapéldát teremtett. Micsoda abszurd, és arrogáns téveszme! Vajon mióta számít ez magas minőségnek a fotózásban? Ez semmi más, mint üres, tartalmatlan és hanyag pornó azok számára, akiknek nincs igénye magasabb színvonalú szórakozásra, és nem is vágynak ennél többre. Ezek az emberek növelik Rolexfan egóját, aki ezekből az ajnározó hozzászólásokból táplálkozik, és totálisan beleszeret önmaga „nagyszerű fotós képességeibe”… Mindezt azért, mert alacsony az önbecsülése.

Ám ő saját állítása szerint a nőket kiválóan ismerő férfi, és szerinte ha egy nő levetkőzik a fényképezőgépe előtt, onnantól kezdve máris azt csinálhat vele, amit akar, fogdoshatja, tapogathatja, benyúlhat a hüvelyébe, és még szexelhet is vele. Gyakorlatilag jogot formál arra, hogy szexuálisan kihasználja és megbecstelenítse azokat a nőket, akik a fényképezőgépe elé kerülnek. És van annyira nagyképű, hogy minden negatív kritikát, ami felhívja a figyelmet arra, mennyire rosszul gondolkodik, mennyire rosszul áll hozzá a fotózáshoz, pláne az akthoz, leegyszerűsítsen puszta irigységgé és nyálcsorgatássá az őt bírálók részéről.

Jó néhány képét megnéztem, és azt láttam, mennyire nincs tisztában a fotózás legalapvetőbb szabályaival sem. Minden nőt, aki állítása szerint önként, és dalolva modellt áll neki, telibe villant a vakujával, aminek a fénye bántóan pattan vissza a modellje testéről. Ráadásul van annyira igénytelen, hogy a környezetre se figyeljen, egy csomó, a kép témájához egyáltalán nem illő dolgok is láthatóak a háttérben, a képei zavarosak. A nőket úgy ábrázolja, mintha csak pinából (elnézést a szóhasználatért, másként nem tudom megfogalmazni) és mellekből állnának, és egy húspiacon kínálná eladásra őket az alpáriságra fogékony férfi embereknek. Ez gyalázat!

Minden képe olyan, mint ő maga: Hideg, rideg, üres, alpári, közönséges. A képeinek semmi hangulata nincs, a fények kellemetlenek az ember szemének. Főleg azoknak, akik szakmai szemmel nézik ezeket az alacsony igénnyel elkészített mesterkélt fotókat. Vajon mennyire kell arrogánsnak és egoistának lenni ahhoz, hogy valaki az ilyen vizuális környezetszennyezésnek minősülő képeket felmagasztalja, magát hihetetlen nagy tudású fotósnak állítsa be?

A fotózás megköveteli a tudást és az alázatot. Enélkül a kettő nélkül az ember csak egy tudatlan, hanyag kókler lesz. Semmi problémám a kezdő fotósokkal, én is voltam az, de igényem támadt arra, hogy jobb, színvonalasabb képeket készítsek. Ellentétben Rolexfannal, akinek nincs igénye a fejlődésre, és mégis azt állítja, hogy ő nagyszerű munkát végez (sic!), mert a nők levetkőznek előtte, és megengedik neki, hogy szexuálisan kihasználja őket. Vajon hány Deák Ferencet lobogtat meg ezért?… (Költői kérdés)

Ha ő valóban olyan nagyszerű fotós, (Tudjuk, hogy nem az) akkor miért fórumokon vadászik áldozatokra (Szegény nőket nem tudom másnak tekinteni, mint áldozatoknak), miért ott hirdeti magát? Miért nincs saját web-, Facebook vagy Instagram oldala galériával, elérhetőséggel? És miért egy lepukkant lakásban készíti el a közönséges, minősíthetetlen képeit? Miért nem alakított ki egy szobát stúdiónak? Mind mind olyan kérdés, ami adja magát, főleg azoknál, akik tanultak fotózást, vagy éppen jó ideje foglalkoznak vele és rendelkeznek a megfelelő tudással.

Mind a képeit, mind a kommunikációját elnézve egyértelműen kirajzolódik előttem, hogy a Rolexfan nicknév mögé bújva egy alacsony önbecsülésű, arrogáns, agresszív tudatlan ember tevékenykedik, akinek fontos, hogy mindenki rá figyeljen, ő legyen a középpontban, és az ő "nagyszerű munkássága". Önmagát felemeli piedesztálra, másokat igyekszik mindenféle úton-módon eltaposni, ellehetetleníteni, akik rámutatnak a hiányosságaira, kritikát fogalmaznak meg vele és a munkásságával kapcsolatban, és csak azokat megtűrni maga körül, akik ajnározzák, táplálják az egóját, elismerik nagyszerűségét.

Rolexfan képeinek nem nyilvános fórumokon a helye, hanem egy fiókban, ahonnan előveheti őket, és nézegetheti, a haveroknak mutogathatja, kérkedve azzal, hogy ő mennyi nőt látott meztelenül. Amit művel, az semmi más, mint a nők megszégyenítése, meggyalázása a képeivel. Nálam ez egy szinten van a bosszúpornóval. Mind a kettő visszataszító számomra. Ja, és a képek felhasználásának is megvannak a maga szabályai. Egy hivatásos fotósnál modellszerződés keretében kerül meghatározásra, hogy a képeken szereplő személyeken kívül a fotós milyen feltételek mellett, mennyi időre használhatja fel azokat. Mivel a képek nem a fotós tulajdonát képezik, hanem az ábrázolt személyek tulajdonába tartoznak.

Részemről Rolexfan csak megvetést érdemel az alpári, közönséges stílusával. Rolexfan nem más, mint az alacsony önbecsülésű, arrogánst, agresszív, mindenkin átgázoló entitás, aki képtelen belátni kártékony mivoltát és tudásának teljes hiányát. Ezzel semmilyen módon nem szeret, nem akar szembesülni. Semmilyen utón-módon ne tápláljuk az ilyen semmirekellő, agresszív embereket, inkább keressük a módját annak, hogyan állíthatjuk meg az ámokfutását, nehogy még több nőt gyalázzon meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://irasok-sztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2316576324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása